Utisci sa seminara na Rajcu – Jun 2014

  • By yoga
  • 3 July, 2014
  • Comments Off on Utisci sa seminara na Rajcu – Jun 2014

Početkom juna, okupili smo ekipu iz Sombora, Kikinde, Novog Sada i Beograda, radi malo intenzivnijeg vežbanja u prirodi. Otišli smo na Rajac i proveli predivan vikend u prirodnom okruženju.
Dani su bili ispunjeni vežbanjem, šetnjama, meditacijama i druženjem.

Dan bismo započinjali krijama i meditacijom, da bi nas posle Laza razbudio malo intenzivnijom hatha jogom. U jogi je uvek glavni akcenat na načinu na koji se stvari izvode, te jutro predstavlja važan period dana. Tada se započinju svi procesi i gradi se osnova za čitav dan. Važno je započeti ga čisto, uredno i centrirano.
Kasnije, kada izadje sunce, prelazimo u radzas, kada se pali vatra unutar bića i stupamo u akciju. Ovde osvešćujemo svoje trenutne granice, tuposti i slabosti i pomeramo unutrašnje granice. Prolazimo svesno kroz blokade, na jogički način, mirno i strpljivo.

Sve ovo naravno dobija viši smisao tek kada postane deo svakodnevne prakse, kada držimo ovaj nivo svesnosti, umirenosti i disciplinovanosti i dok živimo rutinski, u gradu.

Izleti i seminari su tu da bi nas podstakli da poboljšamo način svakodnevnog življenja, kako bismo bili lepši sebi i svom okruženju.

Categories: asane, Joga, Rajac, Yoga, Yoga seminari

Comments are closed.