Joga za trudnice i psihofizička priprema

  • By yoga
  • 17 December, 2012
  • Comments Off on Joga za trudnice i psihofizička priprema

Pogledajte :

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/481/zdravlje/2494883/skola-za-trudnice.html

Joga je odličan način da žena ostane aktivna i elastična tokom drugog stanja.
S obzirom da u toku praktikovanja joge uči pravilno disanje i držanje, brojne su koristi od ovih vežbi. Poboljšavaju cirkulaciju, smanjuju jutarnju mučninu, napetost i neraspoloženje. Smanjuju oticanje nogu, poboljšavaju varenje, povećavaju energiju i izdržljivost.

Psihofička priprema trudnica

Trudnica na pripremama dobija izuzetno važne informacije kada da krene na porođaj odnosno na koji je način priroda obaveštava da je porođaj počeo. Uči da prepozna kontrakcije i šta znači kada pukne vodenjak, da napravi razliku između bistre i zelene plodove vode tj. da zna da reaguje ako je plodova voda zelena, da se ne uplaši kada vidi sluzavi čep na svom vešu, da se odmah javi lekaru ukoliko se javi krvarenje, da nauči da prepozna kritične situacije…
Osnov pripreme za porođaj je relaksacija, to je lekcija koja se sve vreme uči na vežbama. Tehnike disanja, važne u porođaju, idu tek uz relaksaciju tako da trudnica može da koristi i prvi i drugi tip disanja a u prelaznoj fazi i treći tip.
Joga i psihofizičke pripreme i te kako prijaju trudnicama. Zahvaljujući njima sve veći broj budućih majki odlazi u porodilište spremno za porođaj.

Comments are closed.