Humani Veganski Matine 27.jun

  • By yoga
  • 25 June, 2020
  • Comments Off on Humani Veganski Matine 27.jun

Dobri ljudi, dobro nam došli na još jedno divno i humano druženje. Ovaj put se sastajemo u ime Udruženja “Autizam Valjevo” na starom mestu, u kafeu Zvuci Srca. Ko je bio prošli put zna gde je i kako nam je lepo bilo, a ko dolazi prvi put imaće prilike da se uveri. Nije neophodno da ste vegan da bi nam se pridružili. Taman vam ovo može prilika da probate nešto drugačije i da svojim prisustvom učinite i dobro delo.

Za vas kao i prošlog puta hranu priprema sjajni Vegge ketering – Dhanur.

Ovaj put smo se odlučili za švedski sto, gde će vas posluživati naši volonteri. Shvatili smo prošli put da kada se hrana servira na tanjiru da bude dosta bacanja jer su za neke goste porcije bile prevelike.

Na meniju su:
Veganska supa.
Glavno jelo: gulaš sa povrćem i pečurkama, pirinač, proja i sezonska salata.
Slatkiš: voćni mafini.

Biće muzike da ugođaj bude potpuniji i mini informisanje o veganskim sirevima za sve zainteresovane.

Preporučena donacija je 1.200 dinara.

Broj mesta je ograničen pa vas molimo da na vreme rezervišete svoje mesto. 🙂

Kontakt osoba za rezervacije:
Sanja Dejanović, 065 8000 324.

Zašto pomoći Udruženju Autizam Valjevo? Prventstveno zato što je to jedino udruženje koje se bavi osobama sa autizmom i njihovim porodicama u Valjevu. Na žalost veliki broj tih porodica žive teško s obzirom da za osobe sa autizmom uslovi života su na posebnom režimu gde troškovi prevazilaze mogućnosti.
Ova Organizacija broji 40 članova,od kojih su 35 članova samohrani roditelji!
Žive u dosta teškim uslovima,jer u 95% slučajeva su to razvedeni roditelji i isključivo majke brinu o njima,koje ne rade i žive od tuđe nege i dečijeg dodatka i od tih sredstava plaćaju detetu pelene,lekove,račune i hranu i ogrev za zimu.
Često se susreću sa tim da majke nemaju dovoljno novca da prehrane dete sa Autizmom,jer u 90% slučajeva ta deca su na posebnom režimu ishrane, na bezglutenskoj dijeti,problem sa crevima.

Sredstva sakupljena na ovom veganskom ručku biće utrošena za obezbeđenje osnovnog što im je u ovom trenutku potrebno a tu su pelene, osnovna higijenska sredstva, probiotici i osnovne životne namirnice.

Vidimo se na Humanitarnom Vege Matineu! 🙂

S ljubavlju,
Vaš ACT tim Srbija.

https://www.facebook.com/events/260797698345286/

Categories: Yoga

Comments are closed.